Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Internationellt

En del av kyrkans diakonala verksamhet handlar om att lyfta blicken utanför det egna sammanhanget och se ut över världen. Svenska kyrkan har ett omfattande internationellt arbete på många platser. Detta grundar sig i övertygelsen om att det i det kristna uppdraget ingår att arbeta för en bättre värld och ett värdigt liv för människor.

”Vi arbetar för mat och vatten åt alla, landsbygdsutveckling, stöd till kyrkor så att de kan fungera i sina samhällen, mikrolån och sparande liksom försoning och religionsdialog. Men också rättvis handel, katastrofinsatser, mänskliga rättigheter och jämställdhet.” Från Svenska Kyrkans hemsida. Läs mer på svenskakyrkan.se/internationelltarbete.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: