Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Nära dig

.

Ibland är det inte lätt, inte lätt att vara förälder, att vara mamma eller pappa. Ibland är det klurigt att få vardagen att gå ihop, att få relationer omkring sig att fungera. Ibland grubblar vi över livsmeningar och kanske finns det tillfällen i livet då sorgen etsat sig fast inom oss.

I dagen Sverige finns en mångfald att vägledande coacher som finns som bollplank för att vi ska få en guide frammåt. Det många av oss inte vet om är att diakoner i Svenska kyrkan finns tillgängliga som medvandrare, guider och coachare.

Diakonerna är utbildade i samtalsmetodik, psykologi och själavård och har tysnadsplikt. Du kan kontakta diakonen i din församling för upprepade samtal eller för ett enstaka samtal.

Svenska kyrkans hemsida kan du söka efter en kyrka/diakon nära dig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: