Hoppa till innehåll

Tänd ljus!

Advent är mörker och kyla.
Vi tänder ett ljus och ber:
Förbarma dig, Gud, över jorden
all nöd, all förtvivlan du ser


Margareta Melin

Första advent! En av årets mest älskade söndagar, men så väldigt annorlunda för många i år. Inte minst för alla som brukar besöka en kyrka denna kyrkoårets första dag. Ingen mäktig körsång, ingen månghövdad församlings psalmsång till brusande orgel och trumpet: ”Bereden väg för Herran…” Några av oss får ge oss av till en kyrka för att i ett mindre sammanhang förmedla sändning via nätet.

I den här speciella tiden, när vi inte kan samlas, är internet ett fint sätt att få del av advents – och jultidens budskap genom musiken. Svenska kyrkans hemsida har samlat ett urval av digitala konserter, från idag ända till efter nyår, från kyrkor över hela Sverige.

Foto: Maria Audas Björkholm, Ikon

I år är det extra angeläget att tända ljus – hoppets ljus i mörkret. Så var vi än firar första advent idag, i tv-soffan, vid radion eller på internet, i tystnaden, ensam eller med några kära – låt oss tända ljus, brinnande böner för ett nådens år, för den här världen, för kyrkan och för oss var och en.

Låt oss göra den här adventstiden till en tid av omtanke, en trotsig kamp mot viruset som ligger som en blöt filt över tillvaron. Vi fyller den här adventstiden med all mänsklig omtanke vi kan uppbringa. Och tänder ljus!

/Karin och Lotta, diakonibloggenKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: