Hoppa till innehåll

#Orangetheworld

Vi klär oss i orange!!
Idag den 25 november är den internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Vi klär oss i orange, en ljus och optimistisk färg som representerar en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Byggnader lyses upp och olika manifestationer genomförs. Särskilt denna tid är manifestationen extra viktig. ”Under Coronapandemin har restriktioner lett till en alarmerande ökning av våld i hemmet. FN estimerar en ökning med 30 % av våld i hemmet världen över. I områden där människor lever under svåra förhållanden och trångboddhet blir detta extra tydligt.”


En av tre kvinnor utsätts för våld under sin livstid.
Det är allvarligt! Det är kränkningar, hot och misshandel. Det drabbar inte bara den enskilda människan som sådan utan det kränker våra mänskliga rättigheter. Vår rättighet att få leva i en värld fri från förtryck och våld. ”Våld mot kvinnor och flickor är ett utbrett folkhälsoproblem. Miljontals kvinnor Iever i länder där våld mot kvinnor inte är ett brott och i alltför många fall leder våldet till att kvinnor och flickor mister sina liv. ” Det kan ta sig många olika uttryck och ske på många platser; på nätet, i hemmet, det kan vara trakasserier hat eller fysisk våld såsom könsstympning, trafficking, sexuellt våld och misshandel.

Läs mer här eller se filmen:

Karin och Lotta på diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: