Hoppa till innehåll

I ett kärlekshav

När jag en morgon öppnade sociala media möttes jag av en nyskriven sång av kyrkomusikern Karin Edwardsson i Kristine kyrka här i Jönköping. Karins sång, som var riktad till de sjuka i coronakrisen och deras anhöriga, inleds med ”Håll mig i din hand och led mig genom mörka natten.” En innerlig och hoppfull sång som berörde mig och inspirerade mig till att skriva några rader från mitt eget hjärta. Den dikten vill jag förmedla till dig i en tid av smärta, avskildhet och längtan. En dikt med en hoppfull tro! 

I ETT KÄRLEKSHAV (Dikt i coronans tid) 

I den mörka dalen 
vill jag hålla ut
I de djupa kvalen 
ber att smärtan snart är slut

I den svåra tiden 
vill jag hålla i
En tro som ger mig friden 
den jag tryggt kan vila i

I en stilla avskildhet 
vill jag hålla av
De kära i sin utsatthet 
nås i ett kärlekshav

När vi alla slutligt väntat 
vill jag hålla om 
Alla dem jag längtat 
i en framtid famna om
———

Christer Tornberg, april 2020

Vi delar tankar och reflektioner med anledning av coronautbrottet. Har du funderingar som du vill dela med dig av? Hör av dig till diakoni.se@gmail.com. /Karin & Lotta

4 kommentarer »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: