Hoppa till innehåll

Stanna hemma! Hur gör jag det om jag är hemlös?

Amnesty genomför nu en aktion gäller alla hemlösa i Sverige, såväl svenska som utländska medborgare.
Så här skriver Amnesty:  
Stanna hemma. Utsätt inte andra för smitta. Jobba hemifrån om du kan. Och tvätta händerna i varmt vatten och med tvål, ofta och länge. Råden från Folkhälsomyndigheten är tydliga. Men hur skyddar sig den som inte har en dörr att stänga om sig, eller har tillgång till vatten och sanitet? 
När den främsta uppmaningen från myndigheterna är att stanna hemma måste vi uppmärksamma de människor som inte har en dörr att stänga om sig och som därför är bland de mest utsatta för smittspridning. Och vare sig corona eller mänskliga rättigheter gör skillnad på folk och folk, medborgare och icke-medborgare.” 

Amnesty uppmanar därför Socialstyrelsen att upprätta en krisplan för Sveriges kommuners arbete med personer som lever i hemlöshet kopplad till coronaviruset. Vidare uppmanar de Socialstyrelsen att kommunicera denna plan till alla kommuner och ge stöd för att implementera den. För att stötta aktionen kan du och jag skriva under ett brev till Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell.

Här kan du läsa mer: https://www.amnesty.se/agerahub/sverige-maste-skydda-hemlosas-rattigheter-under-coronapandemin/ 

Hjälp gärna till att sprida aktionen för att uppmärksamma situationen för hemlösa i coronatider.

Karin och Lotta på diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: