Hoppa till innehåll

Sök medel från Radiohjälpen

Det är en orolig och tuff situation vi alla befinner oss i just nu. Vi får avstå resor och möten med våra äldre. Många av oss får jobba hemma och vi får även avstå gudstjänstgemenskap på plats, i alla fall i vissa delar av Sverige. För många är det egentligen rätt små justeringar och uppoffringar i det läget vi befinner oss i just nu. Men det finns grupper som viruset och dess följder drabbar extra hårt, och en av dem är barn och unga.

Barn och unga som redan innan har en pressad situation hemma kan få det ännu mer pressat. Barn och unga för vilka skollunchen varit den viktigaste måltiden under dagen. Barn och unga som inte hemma har tillgång till internet. Ensamkommande unga som står utan både bostad och mat och som i förlängningen får svårt att upprätthålla skolgången. Listan kan tyvärr göras alltför lång.

MEN det finns något vi kan göra:
Radiohjälpen har startat en insamling där icke vinstdrivande förening kan söka medel för aktiviteter och projekt riktade mot riskgrupper i Sverige. Barn och unga är en särskild prioriterad grupp. Radiohjälpen handlägger ansökningar hela tiden. Beloppet du ansöker om får inte vara mindre än 50 000 kr. Om du har ett projekt eller en aktivitet som behöver ett mindre belopp måste du kontakta Radiohjälpen innan du ansöker.

  • Sociala stödinsatser som syftar bland annat till att bistå främst riskgrupper med hygienartiklar, matleverans eller likvärdigt stöd
  • Online-aktiviteter eller likvärdigt som syftar till att bryta isoleringen för främst personer som tillhör riskgrupper
  • Särskilda stödinsatser mot psykisk ohälsa och särskilt för barn som riskerar att utsättas eller utsätts för psykiskt eller fysiskt våld i hemmet.


Mer information om ansökan hittar du här

Karin och Lotta på diakonibloggen


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: