Hoppa till innehåll

Hemlöshet i Sverige idag

Idag är det nära noll ute – det blåser kallt och om en stund ska vi värma oss lite kanske vid en brasa – men så är inte verkligheten för många idag. Som ett första inlägg år 2020 vill vi på diakonibloggen särskilt uppmärksamma hemlösheten i Sverige idag.

Bostadsförsörjningen är ett av Sveriges allvarligaste samhällsproblem. Enligt Boverkets senaste mätning uppgav hela 83 procent av kommunerna (240 kommuner) att det rådde underskott på bostäder i kommunen. Här finns en stor del av förklaringen till att 33 000 personer lever i hemlöshet.

”Vi behöver en nationell hemlöshetsstrategi som omfattar en strukturerad, förutsägbar och offentligt understödd bostadsförsörjning för ekonomiskt och socialt utsatta hushåll.” Därför tar Stadsmissionen nu initiativ till att – i samverkan med politiker, civilsamhälle, fastighetsbolag och andra intressenter – utveckla en svensk modell för sociala bostäder. 
Läs mer i Stadsmissionens rapport om hemlöshet

Karin och Lotta på diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: