Hoppa till innehåll

Stoppa våld mot kvinnor!

Igår uppmärksammade vi ett initiativ omkring asylpolitiken. Idag 25 november är  ännu en viktig dag för engagemang – FN:s internationella dag för att avskaffa våld mot kvinnor. Detta uppmärksammas på olika sätt på många platser i Sverige. Organisationen Unizon har under mer än 40 år arbetat för jämställdhet och mot mäns våld mot kvinnor och barn. ”Runt om i landet anordnar Unizons kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer ljusmanifestationer, event och samtal. Visa ditt stöd för att mäns våld mot kvinnor ska upphöra, delta på manifestationer och aktiviteter.”

Även Roks (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige) uppmanar till aktivitet och listar de event som sker på olika platser. ”Roks jourer genomför ljusmanifestationer och aktiviteter över hela landet för att hedra de kvinnor som dödats av män de haft en relation med och för att belysa att arbetet mot mäns våld mot kvinnor måste fortsätta. Våldet är en kränkning av kvinnors mänskliga rättigheter. Det hindrar kvinnor att uppnå juridisk, social, politisk och ekonomisk jämställdhet, slog FN:s generalförsamlings tredje kommitté fast år 1999.”

#stoppavåldmotkvinnor
#bön

1 kommentar »

  1. Detta är viktigt att tala om. Idag visas en film i Ljungby på IOGT-NTO: som en Pascha. Svante Tidholm har gjort denna film längd 52 minuter. Sedan blir det samtal. Jag ska se den. Kanske är jag med på samtalet också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: