Hoppa till innehåll

Djup tid och tunna ställen

Vi hoppas och längtar och tror att sommaren får innebära några stunder i hängmattan, vid stranden eller i ett soffhörn uppkrupen med en bok. Vi brukar varje sommar recensera och tipsa om aktuella böcker som berör det diakonala området – så även i år.

Längtan efter att få känna och uppleva liv, mening och tro på djupet delas av många. Vi människor är olika och vägarna att möta denna längtan likaså.
I ”Djup tid och tunna ställen” bidrar Are Norrhava på ett enkelt och tillgängligt sätt i sökandet efter det verkliga och viktiga. Författaren utgår ifrån möten med vänner som betyder mycket för honom, resor som han gjort samt arbetet i Katarina församling. Boken bygger på en vandring från det ena till det andra mötet – med insprängda kortfattade citat från nutida och dåtida tänkare och författare – vilket gör att boken i sin form blir såväl rikt som i viss mån överfyllt exemplifierad.
”Djup tid och tunna ställen” rymmer ett hopp och en övertygelse om att mitt i en ytlig, tendentiös och individualistisk tid finns tecken på en djup längtan efter liv, mening och tro på djupet. Ett sökande efter ”tunna ställen” där livet är viktigt och på riktigt. Inte minst bland unga.
Djupen inom dig öppnas möjligen inte i läsningen av boken. Däremot får du en mängd kortfattade exempel av erfarenheter och sammanhang där författaren upplevt en fördjupning av livet och ett finnande av det tunna och sköra.
Hans Boeryd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: