Hoppa till innehåll

Rätten till livsviktig medicin!

Idag lyfter vi ett angeläget ämne som uppmärksammats på olika sätt den senaste tiden. Det handlar om mediciner som inte längre går att få tag på. Jenny Nyström, som själv är drabbad av detta, har startat en grupp på Facebook – Rätten till livsviktig medicin. Hon skriver så här:

”Denna grupp har jag startat i syfte att lyfta frågan kring att många livsviktiga mediciner plötsligt är restnoterade i Sverige. Det innebär att vi är tusentals personer som helt plötsligt blir utan vissa mediciner och som i sin tur kan leda till allvarliga konsekvenser. Får det gå till så här? Jag är en av dem som drabbats. Tillsammans kan vi lyfta frågan och skapa en debatt kring rätten till livsviktig medicin.”

Jenny har också medverkat i SVT Jönköping och berättat om det här. Där säger hon bland annat att det är en sak att vara orolig för att du har en sjukdom. Men att också vara orolig för att inte få ut sin medicin, det ska du inte behöva vara med om.

Kanske är du också drabbad? Eller har ett engagemang för att vara med och driva den här viktiga frågan. Gå gärna med i gruppen Rätten till livsviktig medicin på Facebook.

/Karin & Lotta, diakonibloggen

Läs mer:

På Läkemedelsverkets hemsida finns information om och lista över restnoterade läkemedel.

Här finns en debattartikel från Expressen i ämnet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: