Hoppa till innehåll

En sommarlovsbön

Godnatt då Gud, tack för alla fina skolavslutningar, tack för alla roliga uppvisningar och fina sånger, tack också för rektorer som håller lite för långa tal, vaktmästare som kämpar mot rundgången i skolans lite för gamla ljudanläggning, tack för all personal och alla elever och tack för att det äntligen är sommarlov.

Godnatt då Gud, snälla ta hand om alla dom som känner sig vilsna imorgon när allt inte är som vanligt, dom som inte riktigt vet hur det ska gå att vara lediga från skolan. Du vet ju allt det där Gud, ensamheten, att några dricker för mycket alkohol, att några bråkar och slåss, att några inte kan känna sig trygga, att det inte är så himla skönt med lov som man skulle vilja att det var.

Du kan väl hjälpa oss med det Gud? Hjälp oss att ta hand om varandra nu när det blir annorlunda, du kan väl påminna oss om det? Att vi kan fråga varandra hur det är och fråga om vi ska hitta på nåt kul, det behöver ju inte kosta en massa, det där vet du ju Gud, men vi ber dig hjälpa oss att komma ihåg det!

Ja, det var väl bara det, godnatt då Gud och tack för oss och för tillsammans!
Amen.

En bön av Per-Ivar Östmann

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: