Hoppa till innehåll

Säg något snällt

Det är så roligt att få berätta om vår diakonkollegas nya skiva. Magnus Bodin arbetar till vardags med diakoni på Svenska kyrkans nationella nivå i Uppsala och är en de intervjuade i boken Som en rörelse – på spaning efter diakoni i vår tid. Magnus har även skrivit boken Ekonomiskt stöd i församlingen. Men Magnus har flera områden där han verkar diakonalt – ett av dessa områden är musiken. Vi är glada att berätta att efter nio år är det dags igen – Magnus Bodins fjärde album är färdiginspelat. Tio låtar väntar på release, och först ut är singeln ”Säg något snällt”. Budskapet är en uppmaning precis som det låter, men berättar också om ett café för hemlösa som Magnus varit med och startat. En plats där ”alla kan vara med”. Samtidigt betonar Magnus Bodin vikten av att bara ”ge varandra ett smile… Det kostar ingenting alls”.

Den vardagliga hyggligheten, att försöka vara vänliga mot varandra, kanske till och med är en av grunderna för ett gott samhälle, menar Magnus Bodin, som vid sidan av musiken arbetar som strateg och sakkunnig i sociala frågor. Han har tidigare arbetat i Chicagos slum, i Londons förorter, som gatumusikant i Europa och inom både offentlig och idéburen välfärd i Sverige. Han är delvis uppvuxen i Australien. Musiken har varit en följeslagare i alla lägen. Tankar om hur vi kan skapa ett bra liv för oss själva, för varandra och för hela planeten är ett tema som genomsyrar det kommande albumet. En viktig utgångspunkt är alltid, menar Magnus Bodin, hur vi bemöter varandra. Därför uppmaningen: ”Säg något snällt…”

Magnus Bodin inspireras av socialt engagerade artister som Neil Young och Bob Geldof, vilket kanske märks i både attityd och sound. På singeln ”Säg något snällt” medverkar, förutom Magnus Bodin (sång & elgitarr), även Paul Börjesson (elbas), Henrik Nordenback (trummor), Viktor Buck (elgitarr), samt Tommie Sewón och Carl Henric Svanell (kör).

Vill du veta mer, kontakta: streetlevelfriends@gmail.com(artist)
Talking music: info@talkingmusic.se(skivbolag)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: