Hoppa till innehåll

Få hem Selma innan julafton!

Diakonibloggen fick en uppmaning från nätverket #vistårinteut. Idag delar vi ett upprop om Selma.

Selma är 16 år och har avvisats till Italien där hon nu befinner sig ensam och rädd för vad som ska hända. När Selma – som varit på flykt sedan hon var nio år – kommit till Sverige som 13-åring togs hon av vuxna med till Socialtjänsten. Men det blev ingen utredning gjord och ingen asylansökan registrerades. Ovetande om detta och om vad som väntade henne har Selma levt som vilken tjej som helst med skola och kompisar, i nästan tre år.

Men i mitten av november blev hon tagen i förvar. Efter att hon hållits gömd på ett hotell tillsammans med tre poliser i nästan ett dygn utan att ha fått kommunicera med någon flögs hon i chartrat plan till Catania i Italien och överlämnades till polisen där.

I uppropet står det bland annat: ”Hon flydde till Sverige det enda stället där hon upplevt någon form av trygghet och snälla människor.”… ”Sverige är det enda hem hon har i världen och hon vill inget annat än att få komma hem igen.”

Uppropet avslutas: ”Tycker du att denna hantering av ett barn som farit väldigt illa inte stämmer med det som står i barnkonventionen (som snart ska bli lag i Sverige) – ATT SE TILL BARNETS BÄSTA och att Selma ska få komma hem? Skriv då på och sprid namninsamlingen så Selma kan få komma hem och fira jul med sina vänner och familj.”

Läs mer om Selma och skriv under uppropet här.

 

2 kommentarer »

  1. Inhumant och hjärtskärande att läsa detta! Jag hoppas och skriver under på att hon får komma tillbaka hem till Sverige och återförenas med sin familj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: