Hoppa till innehåll

Som en rörelse

 

”Om tro är en konstnärlig disciplin så är diakonin själva hantverket, om mission är en riktning så är diakonin själva rörelsen och om gudsriket är evigt spränger diakonin gränserna till nuet.”

Nu är boken här!!!

Efter nästan två års arbete, som gett oss spännande samtal och möten och gett oss sömnlösa nätter i korrekturläsningarnas tid…

Som en rörelse – på spaning efter diakoni i vårt tid.

Boken är född ur en längtan! En önskan om att kunna inspirera och uppmuntra till samtal om diakoni i Svenska kyrkan. Att fundera tillsammans. Att vrida och vända. Att planera och utvärdera. Att drömma och provtänka. Den är till för arbetslaget, för förtroendevalda, för ideella medarbetare – för alla som har intresse av diakonala frågor. Den är diskussionsunderlaget vi själva saknade.

I boken möter vi diakoner, eller personer med nära anknytning till det diakonala arbetet och samtalar om diakoni idag, diakonins identitet och framtida utmaningar.

Utan samtalen o reflektionen vore det ingen bok så TACK  till Ann Aldén, Helena Ask, Anna Bertilsson, Magnus Bodin, Camilla Borg, Katarina Byström, Sara Carlsson, Elisabeth Christiansson, Agneta Grimberg, Elinn Leo Sandberg, Barbro Lord, Erik Lundström, Fredrik Modéus, Abel Moya, Anna Nilsson Christersdotter, Frida Ohlsson Sandahl, Klara Roxbergh, Håkan Stenow, Monica Sölvesdotter Olsson och Åsa Wikman. Tack också till Katarina Hedqvist för tolkning mellan spanska och svenska.

Vi är väldigt glada att i få samarbeta med prästen och konstnären Kent Wisti. Till varje kapitel har han gjort en illustration som utgår från bibeltexter vilka valts med koppling till respektive tema. Illustrationerna bildar tillsammans en utställning med samma namn som denna bok – Som en rörelse. Utställningen kommer att visas på ett flertal platser under hösten 2018 och under 2019. Vår förhoppning är att bibeltexterna, illustrationerna och de återgivna samtalen tillsammans kan bidra till reflektioner kring diakoni i vår tid.

Boken finns till försäljning lagom till Bokmässan i slutet av september.

Läs mer om boken och beställ boken här.

Karin och Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: