Hoppa till innehåll

Krafttag – var med och påverka!

Under flera månader har vi och olika gästbloggare skrivit om de unga ensamkommandes situation. Vid flera tillfällen har röster från #vistårinteut -rörelsen lyft både enskilda berättelser men även hur situationen ser ut generellt för många av de ensamkommande som nu står inför hot om avvisning.

Kinna, en av grundarna och talesperson för #vistårinteut mailade oss:

”Mitt namn är Kinna och jag är en av grundarna och talespersonerna för #vistårinteut.
Vi har nu kämpat i 1 år och 4 månader i stort sett dygnet runt för att förändra den hemska situation som så många ensamkommande ungdomar befunnit/befinner sig i. Som ni och alla andra vet som har funnits nära dessa ungdomar har det redan skördat 15 unga människors liv och vi har kartlagt över 230 självmordsförsök förra året. Situationen är katastrofal.

Vi börjar osannolikt nog närma oss en lösning, som inte kommer rädda alla de som varit här i flera år och nu mår otroligt dåligt eftersom de lever i limbo och den psykiska ohälsan blir sämre och sämre för varje dag, men som kan rädda väldigt många. Vi tror att vi och de remissinstanser som ska uttala sig om lagförslaget från regeringen kan påverkas och omfatta ännu fler ifall det nu kommande veckor skapas en tydligt starkare och starkare opinion.”

 #Vistårinteut vädjar om hjälp i mobiliseringsarbetet. Mycket av det kommunikativa arbetet bedrivs genom facebookssidan ”Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa” och ju fler som gillar sidan ju större räckvidd och tyngd får arbetet. 
Så vi hoppas att vi tillsammans kan hjälpas åt och påverka. Här kommer länk till sidan – in och gilla!
Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa
Icke-statlig organisation (NGO)
Norra Hamngatan 18, 41106 Göteborg
På Diakonibloggen har vi skrivit om flyktingar tidigare, men som läget är nu kan vi helt enkelt inte låta bli att lyfta situationen igen, denna gång med fokus på alla ensamkommande barn och ungdomar som lever under enorm press i väntan på eventuell avvisning och återresa. Maila gärna tankar och berättelser till diakoni.se@gmail.com. /Karin och Lotta

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: