Hoppa till innehåll

Metoo – Ljuset på – Fackeltåg för kvinnors rätt

Imorgon, 14 januari, anordnas på flera platser i landet fackeltåg i spåren av #metoo. Manifestationerna hålls som stöd för alla kvinnor, transpersoner och ickebinära som vittnat om övergrepp under #metoo och för att visa rörelsens enighet. ”Vi välkomnar alla som identifierar sig som kvinnor eller ickebinära att gå med oss. Men även män som vill visa sitt stöd för den här fantastiska rörelsen är såklart välkomna utmed vägen”, säger Ebba Rosencrantz i arrangörsgruppen i ett pressmeddelande.

Kl 15 är tiden då fackeltåg anordnas i Eskilstuna, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Kristianstad, Luleå, Malmö, Mariefred, Ronneby, Skellefteå, Stockholm, Sundsvall, Umeå och Örebro med flera platser.

På Diakonibloggen kommer vi senare i vår att uppmärksamma #metoo-rörelsen, en rörelse som vi tänker bara har börjat och som kommer att ge återverkningar på många olika sätt framöver. /Karin & Lotta

1 kommentar »

  1. I dag har jag har jag varit vaktmästare i vår kyrka, så jag har inte tid för detta att ta mig till Göteborg för fackeltåg. Men det gör ont, att inte kunna närvara för jag tror att det behövs fler män som tar ställning i detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: