Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Songlines

Songlines är ett projekt – av och med unga som flytt – som vill bidra till att alla unga ska känna hopp och framtidstro. Projektet syftar till att ge unga människor möjligheten att uttrycka sig med kultur och musik och att träffa nya vänner. Songlines samarbetar med körer, orkestrar, musikgrupper, musikskolor, organisationer och festivaler i hela landet.

Projektet startade i januari 2017 med finansiering från Arvsfonden. Projektägare är Jeunesses Musicales Sverige. JMS har sina rötter i JMI som startade 1945 i Bryssel för att arbeta med fred, ungas egenmakt och för ett inkluderande samhälle. När världsberömde artisten Sting mottog Polarpriset i juni 2017 valde han att skänka hela prissumman till Songlines. Läs mer på Songlines hemsida.

På diakonibloggen har vi skrivit om flyktingar förr, men som läget är nu kan vi helt enkelt inte låta bli att lyfta situationen igen, denna gång med fokus på alla ensamkommande barn och ungdomar som lever under enorm press i väntan på eventuell avvisning och återresa. Maila gärna tankar och berättelser till diakoni.se@gmail.com. /Karin & Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on december 3, 2017 by in Diakonalt arbete, flyktingar, Integration and tagged , , , , .
Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: