Hoppa till innehåll

Songlines

Songlines är ett projekt – av och med unga som flytt – som vill bidra till att alla unga ska känna hopp och framtidstro. Projektet syftar till att ge unga människor möjligheten att uttrycka sig med kultur och musik och att träffa nya vänner. Songlines samarbetar med körer, orkestrar, musikgrupper, musikskolor, organisationer och festivaler i hela landet.

Projektet startade i januari 2017 med finansiering från Arvsfonden. Projektägare är Jeunesses Musicales Sverige. JMS har sina rötter i JMI som startade 1945 i Bryssel för att arbeta med fred, ungas egenmakt och för ett inkluderande samhälle. När världsberömde artisten Sting mottog Polarpriset i juni 2017 valde han att skänka hela prissumman till Songlines. Läs mer på Songlines hemsida.

På Diakonibloggen har vi skrivit om flyktingar tidigare, men som läget är nu kan vi helt enkelt inte låta bli att lyfta situationen igen, denna gång med fokus på alla ensamkommande barn och ungdomar som lever under enorm press i väntan på eventuell avvisning och återresa. Maila gärna tankar och berättelser till diakoni.se@gmail.com. /Karin & Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: