Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Allhelgona – en tid för sorg och minnen

Ljusen lyser på kyrkogården och jag är själv just hemkommen från en stund vid graven och en stund vid minneslunden. På vägen dit mötte jag ett äldre par som bar på ljus i händerna, en barnfamilj som vandrade mot sin hörna av kyrkogården och så vaktmästaren som nästan alltid finns där. Allhelgona är fint, det är en kraft i att minnas, att sörja men kanske också en chans att prata minnen och dela sorgen och längtan. Sorgen blir inte mindre, den försvinner inte, men en slipper att stå där ensam – ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har Svenska kyrkan samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

”Sorg kan inte botas, men genom att dela den kan sorgen göras mer uthärdlig.”

Karin på Diakonibloggen

För mer info klicka här

 

One comment on “Allhelgona – en tid för sorg och minnen

  1. Thorsten Schütte
    november 4, 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on november 4, 2017 by in Diakonalt arbete, diakoni, Sorg och sorgegrupper and tagged , , .
Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: