Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Inte längre ensam i sina tankar. Sverige mellan stolarna

Vi delar några texter från  Sverige mellan stolarna. Berättelser om utsatthet. Om människor och möten i Svenska kyrkans diakoni. Boken är utgiven av Svenska kyrkan på nationell nivå och innehåller berättelser som delats i samband med arbetet kring projektet Diakoni & Välfärd, som diakonibloggen tidigare skrivit om. /Karin & Lotta

Inte längre ensam i sina tankar

En ensamstående mamma med små barn sitter framför mig. Hon är långtidssjukskriven med ständig värk. Det har inte blivit bättre efter ett antal operationer. Tvärtom!

Hopplösheten präglar hela hennes varelse. Det finns inget socialt nätverk kring familjen. Det är hon som måste orka, som hon uttrycker det. Försäkringskassan ifrågasätter om hon ska kunna arbeta igen.

Hon längtar efter att få gå till sitt arbete. Att vara behövd, att komma ut och tjäna pengar är hennes dröm. Jag som diakon lyssnar och lyssnar. Vi tillsammans tar så småningom kontakt med aktörer i samhället som skulle kunna förändra hennes situation. Vi tillsammans tänker och funderar. Hon är inte ensam i sina tankar längre. Delandet är för mig ett viktigt redskap inom diakonin, det gör skillnad.

Läs gärna fler berättelser om människors möten med diakoni här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on oktober 22, 2017 by in Diakonalt arbete and tagged , , .
Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: