Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Vardagens diakoni. Sverige mellan stolarna

Vi delar några texter från  Sverige mellan stolarna. Berättelser om utsatthet. Om människor och möten i Svenska kyrkans diakoni. Boken är utgiven av Svenska kyrkan på nationell nivå och innehåller berättelser som delats i samband med arbetet kring projektet Diakoni & Välfärd, som diakonibloggen tidigare skrivit om. /Karin & Lotta

Han stod länge med handen på min axel

”Det som aldrig upphör att fascinera mig är vardagens diakoni
– där vi alla lever diakoni. För min del behöver jag inte gå till några märkvärdiga händelser eller underverk. En händelse som sitter djupt i mitt minne är hur jag en gång som tonåring var mycket ledsen. En kamrat stod bakom mig med handen på min axel, länge, kanske en timme. Inga ord, men mycket tröst – en glimt av Guds rike för mig. På så sätt är vardagen full av sådant som jag tolkar som gudsrikestecken, som diakoni i handling av människor som kanske aldrig skulle sätta den etiketten på händelsen. Men vi kan ”läsa” händelsen som diakoni. Det kan handla om enkla, spontana saker som ögon som möts, människor som står upp för det som är rätt och gott, en slant i en tom bägare, ett gott dagsverke på jobbet, ett förlåtelsens ord, ett enkelt delande.”

Läs gärna fler berättelser om människors möten med diakoni här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on oktober 16, 2017 by in Diakonalt arbete, diakoni, Välfärd and tagged , , .
Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: