Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Diakonins månad 2018?

Diakonins månad är till ända för i år. Temat om  ungas psykiska ohälsa har engagerat flera gästbloggare till angelägna inlägg och det säger vi stort tack för! Ämnet är fortsatt aktuellt och viktigt och diakoni behöver vi lyfta alla månader. Emellertid kan Diakonins månad varje september på ett särskilt sätt ge skjuts åt det diakonala förhållningssättet även under resten av året. Apropå Diakonins månad fick vi på Diakonibloggen ett brev med en fråga, som vi hoppas att ni läsare vill hjälpa oss att besvara, se här nedan. /Karin & Lotta

Hej igen, ni som läser Diakonibloggen.
Hoppas det har gått bra i arbetet under Diakonins månad. Det är ju ett fint tillfälle att i församlingens mitt aktualisera kyrkans diakonala uppdrag. Jag tar förresten gärna emot synpunkter, önskemål och beröm för vad som finns på SKRs webbplats kring Diakonins månad.

Så en annan fråga: Vad tycker du ska vara temat 2018? Vilka frågor är aktuella? När Sveriges kristna råds referensgrupp möttes för några veckor sedan pratade vi om två alternativ. Den ena är att fokusera integration, utmaningen att vara ett inkluderande samhälle och en inkluderande kyrka. Det andra var att vårt samhälle – och våra kyrkor – får en allt större grupp av äldre/gamla människor. Här finns förfärande mycket av ensamhet. Men också en pigg och vital grupp pensionärer mellan 65-80 år.

Diakonigruppen lutar åt det andra temat men bestämmer saken slutligt först i november. Vilken input vill du ge? Skriv gärna till mig med input på den ena eller båda frågorna!

Med önskan om välsignelse i liv och tjänst hälsar
Björn Cedersjö, direktor kyrka-samhälle, Sveriges kristna råd

bjorn.cedersjo@skr.org

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on oktober 8, 2017 by in Diakonalt arbete, diakoni and tagged , , .
Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: