Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Konferens – ”Exhausted Women – Exhausted Welfare”

Diakonibloggen tipsar idag om en konferens om diakonifrågor i Uppsala. Den äger rum på Uppsala universitet 23-24 november. Konferensen kommer att handla om välfärd, kön och religion under temat Exhausted Women – Exhausted Welfare. Religion and minorities in the transformations of gender and Welfare.

 Konferensen riktar sig både till forskare och verksamma inom det sociala-diakonala området. Mer information om program, föreläsare, möjlighet att lägga fram vetenskapliga papers och länk till anmälan hittar du här.

 

—-

Har du också tips om fortbildning, kurser och föreläsningar, skicka ett mail till diakoni.se@gmail.com. /Karin och Lotta

 

One comment on “Konferens – ”Exhausted Women – Exhausted Welfare”

  1. Birgitta Lounela
    oktober 5, 2017

    Hej diakonibloggs-läsare! Om planerna går i lås kommer ett valbart pass under konferensen att handla om:Hur kan vi möjliggöra att fler diakoner studerar på högre nivå och vill forska samt: Vad är det för kunskap Svenska kyrkan behöver som bidrag för att utveckling av församlingarnas diakonala uppdrag? Detta väldigt ungefärligt formulerat men Ninna Edgardh på CRS har bett mig var en av dem som ger input. Blir passet av ser man nog en tydligare text på programmet så småningom. Tankar angående dessa frågor? Tar gärna emot, här eller på mail: birgitta.lounela@svenskakyrkan.se (finns som stiftsdiakon på Strängnä stift, gör sista terminen på masterstudier i diakoni på VID:s högskole i Oslo.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on september 21, 2017 by in Diakonalt arbete, diakoni, diakoni och forskning, Kurser och evenemang, Välfärd and tagged , .
Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: