Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Diakonins månad – om psykisk ohälsa bland unga

”Idag finns det ett växande problem i samhället med att fler barn och unga inte mår bra – trots detta är det fortfarande tabubelagt och svårt att prata om och det saknas mycket kunskap om vad olika diagnoser innebär. Tre av fyra har antingen själva – eller har någon anhörig som lever med psykisk ohälsa. Sju procent av alla samtal till Bris handlar om suicid och det sker i snitt 8000 suicidförsök per år i Sverige.”

Diakonins månad i september är ett återkommande ekumeniskt samarbete mellan kyrkor och samfund inom Sveriges kristna råd och ett antal andra organisationer med diakonal inriktning. Ett sätt att uppmärksamma särskilda områden och det diakonala/sociala arbetet som kyrkor och samfund bedriver.

2016 och 2017 är temat ungas psykiska ohälsa, och det uppmärksammar även vi på diakonibloggen.

/Karin & Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on september 3, 2017 by in Diakonalt arbete, diakoni, psykisk ohälsa and tagged , .
Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: