Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

#UngiSverige

Sedan söndag 6/8 sittstrejkar representanter för Ung i Sverige på Mynttorget i Stockholm. Ung i Sverige är ett nystartat initiativ som enligt sin hemsida består av unga som är precis som alla andra och med samma behov av trygghet och säkerhet som alla andra unga i Sverige. Den enda och stora skillnaden är att de riskerar att utvisas till länder som befinner sig i väpnade konflikter och terror. Strejken har växt och demonstationer pågår nu eller har genomförts i Göteborg, Jönköping, Malmö,  Lidköping, Luleå, Motala, Umeå, Uppsala och Knivsta. Där sätter sig unga också ner i sympati med unga i Stockholm! I Göteborg pågår en sittstrejk vid  Olof Palmes plats i Göteborg. De demonstrerar för rätten att få stanna i Sverige, utifrån hur säkerhetsläget ser ut i Afghanistan.

Nu på söndag klockan 18 samlas kristna, på initiativ av Göteborgs kristna råd, tillsammans med dem. Det är ett tillfälle att solidarisera sig med deras utsatthet och inspireras av deras mod – och att samlas i bön, oavsett vilka religiösa traditioner vi kommer ifrån.
Kan du inte ta dig till Göteborg, var med i bön ändå! Be gärna för dessa ungdomar och deras situation och framtid, ta upp i förbönen i gudstjänsten eller i dina egna böner.

Karin och Lotta

One comment on “#UngiSverige

  1. villacalifornia
    augusti 18, 2017

    Skall försöka deltaga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on augusti 18, 2017 by in Nyheter and tagged .
Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: