Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Kunskaps- och inspirationsdag – om unga med psykisk ohälsa

”Den ljusnande framtid är vår…”

Det är skolavslutningstider i Sverige. För många – ett sommarlov som ligger framför, och för en del – en hel skoltid som ligger bakom. ”Sjung om studentens lyckliga dag!” Visst är det många unga som upplever glädje och hopp inför framtiden, men långt ifrån alla känner det så. Den psykiska ohälsan bland unga är utbredd. Vad kan vuxenvärlden göra för att vara till stöd och hjälp?

I september anordnas Diakonins månad i olika kyrkor runtom i Sverige. Diakonins månad initieras av Sveriges kristna råd och har i år – liksom 2016 – temat ungas psykiska ohälsa. Som en del i detta arrangemang erbjuder Sveriges kristna råd en kunskaps- och inspirationsdag i Stockholm måndag 18 september. Det är ett tillfälle för dig som möter unga som mår dåligt. Dagen innehåller bland annat en föreläsning ”Kunskapsöversikt om ungas psykiska ohälsa och tips vid bemötande” med Ulla-Karin Nyberg, psykiatriker och forskare som medverkar i SVT´s dokumentär ”30 liv i veckan”. Det blir också panelsamtal om ungas psykiska ohälsa med företrädare från olika organisationer.

Här kan du läsa mer och anmäla dig.

Här kan du läsa mer och hitta material om diakonins månad i september.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: