Hoppa till innehåll

Adventskalender om profetisk diakoni

skarmavbild-2016-12-14-kl-20-04-29Lucka 12:
”Som effektiv och evidensbaserad metod mot hemlöshet finns programmet Bostad först. Det utmanar ett instinktivt rättvisetänk. Människor i hemlöshet tilldelas en riktig bostad, inget rum på hotellhem eller härbärge. Människor som kanske fortfarande tar återfall i missbruk, men trots det får behålla lägenheten. För det har visat sig att om du har en bostad som bas, så ökar möjligheten att komma till rätta med annat. Att applicera begreppet Nåd i verkligheten fungerar. Över 80% av de som får bostad på detta sätt bor kvar. I dagsläget (siffran från september 2016) är det 14 kommuner i Sverige som använder Bostad först, billigare, effektivare och humanare än alternativen. Men som för andra röstsvaga grupper i samhället är detta svårt att få upp på en agenda där den som skriker högst blir hörd. Kör din kommun på Bostad först?”

Profetisk diakoni som adventsklander? Kika in på diakonen Jonas Lindstrands adventskalender på Facebook och följ med genom en granskning av vårt samhälle och vad vi alla behöver uppmärksamma och vad bland andra aktörer kyrkans diakoni behöver arbeta med framöver. Varje lucka är ett ämne och varje ämne har en länk där du kan hitta mer fakta!

Vi säger – strålande idé, Jonas! En kalender vi får bära med oss längre än bara under advent!

Karin och Lotta på diakonibloggen

Temat denna gång handlar om att utmana strukturer, uppmärksamma orättvisor och ge röst åt utsattheten. Dela gärna dina tankar om profetisk diakoni och/eller att protestera mot sociala orättvisor, i en kommentar eller via mail, diakoni.se@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: