Hoppa till innehåll

Bär mig nu

Depression och andra former av psykisk ohälsa är vanligt och blir allt vanligare bland unga. Ändå är det svårt att prata om. Så när man famlar i det där själsliga mörkret, var vänder vi oss då?

I låten ”Bär mig nu” har jag försökt formulera mina tankar och erfarenheter av svåra motgångar, men också om hoppet att det finns någon starkare än mig själv att få stöd hos när min egen kraft inte räcker till.

För mig handlar sången i första hand om det kristna hoppet, men det står på inget sätt i motsatsförhållande till hoppet om stöd från en fungerande diakoni och hälso- och sjukvård. Vi har alla ett ansvar att se till att den som söker vår hjälp också ska få hjälp.

 

”När fasaden tillåts spricka kan morgonljuset falla in.”

 

Videoidén till ”Bär mig nu” föddes i viljan att göra låten inkluderande, att så många som möjligt ska kunna göra låtens ord om cancer, depression, inkassokrav och inte minst hopp till sina. Jag hoppas att låten och dess video kan ge uppmuntran åt tittaren/lyssnaren genom att vara en påminnelse om att du och jag inte är ensamma med våra tankar och upplevelser.

 

/Axel Dahlin

Vi har lämnat september och diakonins månad, men vi fortsätter temat barns och ungas psykiska ohälsa på diakonibloggen lite till. Läs gärna gästbloggarnas tankar, dela med dig av dina reflektioner via mail till diakoni.se@gmail.com eller skriv i en kommentar vad du tycker. /Karin & Lotta

 

 

2 kommentarer »

  1. Tack kära ni. Om detta behöver vi berätta. Så mycket sorg och smärta , gråt och ångest. Hur ska de nära orka lyssna och bära? Jo, genom att det finns fler som vet vad det handlar om: något så vanligt som en bruten själ. Eller kaostankar för att våga ta in dagen. En människa-ett liv-ett människoliv värt allt för oss bredvid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: