Hoppa till innehåll

Se medmänniskan, konferens 23 november

Skärmavbild 2016-08-15 kl. 12.18.03Den 23 november anordnar Verbum, Bräcke diakoni och Ersta diakoni en konferens kring – Se medmänniskan. En dag om diakonins uppdrag och utmaningar. Platsen är Ersta i Stockholm. Programmet i år handlar om Ensamhet, Samtal och Utsatthet.  

Bland annat kan du lyssna på:

Lars H Gustafsson är barnläkare och författare. I höst kommer hans bok Barnets mänskliga rättigheter i kyrkan som är skriven för alla vuxna som möter barn i Svenska kyrkans och andra samfunds församlingar: anställda, frivilligmedarbetare och förtroendevalda. Rubriken på föredraget är: Den utsatta människan – Medmänsklighet utifrån barnens perspektiv.

Lars Trädgårdh är professor i historia vid Ersta Sköndal högskola där han forskar och skriver om samhällskontraktet, välfärdsstaten, den nordiska modellen, barns rättigheter, civilsamhället och social tillit. Bland hans verk kan nämnas: Är svensken människa: Gemenskap och oberoende i det moderna Sverige. Rubriken på föredraget är : Svensken människa? – Ensamhet, medmänsklighet och diakoni

Elin Santell är teol. kand. och sedan 2010 diakon i Svenska kyrkan. Hon är diakonvigd i Strängnäs stift och tjänstgör nu i Oscars församling i Stockholm. Elin har alltsedan tiden som ung ledare arbetat med och nära ungdomar såväl ekumeniskt som i Svenska kyrkan. Rubriken på föredraget är: Samtalet – Samtal med unga på liv och död

Vi på diakonibloggen kommer också att hålla ett föredrag kring diakoni i det digitala landskapet, då framförallt om diakoniloggen.

Vore roligt om vi möttes, Du kan anmäla dig här

Karin och Lotta på diakonibloggen

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: