Hoppa till innehåll

Naturens katedral

Sommartid är lästid för många av oss. Också denna sommar delar vi på diakonibloggen med oss av några bokrecensioner. Bok nummer sju är: Naturens katedral, meditationsbok av Hans-Erik Lindström, Libris förlag

Skärmavbild 2016-08-15 kl. 11.42.57”Tack för att vi – likt måsen som hittat sin bärande vind – får lita på att Du bär oss genom livet. Tack för att vi inte behöver oroa oss i onödan. Tack för att vi får överlåta våra svårigheter till dig och mer förstå att delad börda är dubbel börda. Tack för att vi får upptäcka alltmer av den bekymmerslöshet, som ligger osynligt närvarande i de starka livsvindarnas framfart”

Naturens katedral är en vandring, en uppmaning och en stillsam reflektion över naturen och människan som skapelse. Ta dig ut i naturen, till skogen, havet eller en äng. Slå dig ner på en filt eller stubbe och plocka fram Hans-Eriks Lindströms meditationsbok så kommer du genom texter och bönder att få en egen andaktstund och möjlighet till reflektion.

Varje meditation inleds med en kort betraktelse över till exempel liljan, näktergalen, humlan eller om enen. Meditationen fortsätter med en reflektion, kring hur skaparen återspeglas genom sin skapelse, och avslutas med en enkel bön.

En bok perfekt att ha med på pilgrimsvandringen, i fikakorgen eller i ryggsäcken på väg till och från jobbet – en bok som uppmuntrar och uppmanar oss alla att i en stressig tid ta oss tid att våga se och reflektera över den fantastiska skapelse som finns och genom den också ge oss tid att reflektera över skaparens mening med våra liv, att vi liksom måsen måste lita på gudsvinden som bär oss.

Karin Ahlqvist, diakonibloggen

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: