Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Medmänniskan i fokus

Skärmavbild 2016-02-12 kl. 16.41.24Idag är det trettonde söndagen efter Trefaldighet med temat Medmänniskan, en söndag som traditionellt kallas diakonins dag. Vi som brinner för och verkar inom diakonala områden vill förstås att diakoni ska genomsyra kyrklig verksamhet hela året. Men den här söndagen blir en möjlighet att på ett särskilt sätt lyfta kyrkans diakonala uppdrag och påminna varandra om vikten av omsorg och medmänskligt ansvar.

Diakoni är ett uppdrag där det alltid finns behov och där vi ständigt behöver be om Guds ledning och stötta varandra i att finna framkomliga vägar

Diakonins söndag är också starten för diakonins månad som infaller i september varje år, initierat av Sveriges kristna råd. I år är temat Ungas psykiska ohälsa. I september kommer vi på diakonibloggen att sätta fokus på detta ämne.

Kommentarer

Ett svar till ”Medmänniskan i fokus”

  1. Profilbild för vivenius

    Reblogga detta på Vivenius's Blog och kommenterade:
    Ensamhet och fattigdom har entydigt samband med varandra. Jag tänker även på WHO.s definition på hälsa, som är frånvaron av fysisk och psykisk ohälsa, men även närvaron av social gemenskap, där diakonin temporärt fyller ett stort behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *