Hoppa till innehåll

Medmänniskan i fokus

Skärmavbild 2016-02-12 kl. 16.41.24Idag är det trettonde söndagen efter Trefaldighet med temat Medmänniskan, en söndag som traditionellt kallas diakonins dag. Vi som brinner för och verkar inom diakonala områden vill förstås att diakoni ska genomsyra kyrklig verksamhet hela året. Men den här söndagen blir en möjlighet att på ett särskilt sätt lyfta kyrkans diakonala uppdrag och påminna varandra om vikten av omsorg och medmänskligt ansvar.

Diakoni är ett uppdrag där det alltid finns behov och där vi ständigt behöver be om Guds ledning och stötta varandra i att finna framkomliga vägar

Diakonins söndag är också starten för diakonins månad som infaller i september varje år, initierat av Sveriges kristna råd. I år är temat Ungas psykiska ohälsa. I september kommer vi på diakonibloggen att sätta fokus på detta ämne.

1 kommentar »

  1. Reblogga detta på Vivenius's Blog och kommenterade:
    Ensamhet och fattigdom har entydigt samband med varandra. Jag tänker även på WHO.s definition på hälsa, som är frånvaron av fysisk och psykisk ohälsa, men även närvaron av social gemenskap, där diakonin temporärt fyller ett stort behov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: