Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Medmänniskan i fokus

Skärmavbild 2016-02-12 kl. 16.41.24Idag är det trettonde söndagen efter Trefaldighet med temat Medmänniskan, en söndag som traditionellt kallas diakonins dag. Vi som brinner för och verkar inom diakonala områden vill förstås att diakoni ska genomsyra kyrklig verksamhet hela året. Men den här söndagen blir en möjlighet att på ett särskilt sätt lyfta kyrkans diakonala uppdrag och påminna varandra om vikten av omsorg och medmänskligt ansvar.

Diakoni är ett uppdrag där det alltid finns behov och där vi ständigt behöver be om Guds ledning och stötta varandra i att finna framkomliga vägar

Diakonins söndag är också starten för diakonins månad som infaller i september varje år, initierat av Sveriges kristna råd. I år är temat Ungas psykiska ohälsa. I september kommer vi på diakonibloggen att sätta fokus på detta ämne.

One comment on “Medmänniskan i fokus

  1. vivenius
    augusti 21, 2016

    Reblogga detta på Vivenius's Blog och kommenterade:
    Ensamhet och fattigdom har entydigt samband med varandra. Jag tänker även på WHO.s definition på hälsa, som är frånvaron av fysisk och psykisk ohälsa, men även närvaron av social gemenskap, där diakonin temporärt fyller ett stort behov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on augusti 21, 2016 by in Diakonalt arbete and tagged , , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: