Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

”Jag är så glad för nya verkliga vänner!”

Under flera månader, ända sen i höstas, har vi på diakonibloggen haft temat flyktingar med tyngdpunkt på möten och berättelser. Vi gläds över alla som delat med sig av sin historia, sin nuvarande situation, sina möten, intryck, drömmar och förhoppningar. Att vi nu avslutar detta tema betyder inte att det inte längre skulle vara aktuellt. Integrationsfrågor kommer att vara högt på agendan under en lång tid i Sverige. Det är en stor utmaning och en viktig uppgift vi tillsammans står inför.

”Jag är så glad för nya verkliga vänner!” Orden uttrycks med värme av en kvinna som genom sitt arbete i kyrkan engagerat sig i ett närliggande flyktingboende. Det har för församlingen blivit ett engagemang som sträckt sig mycket längre än till bara en verksamhet. Det har uppstått så många goda möten och byggande av vänskap. Många har behållit kontakter även när de nyanlända har behövt flytta till andra boenden.

integration-1364673__180Integration berör oss alla, det är inte ”någon annan” som ska sköta det. Vi är alla delaktiga i hur nyanlända kommer in i samhället. Hur vi bemöter varandra har stor betydelse. Och vi kan få nya vänner! Även om vi nu för tillfället avrundar vårt tidsmässigt mest omfattande tema i diakonibloggens snart fyraåriga historia lär vi även framgent dela många tankar om flyktingmottagande och integrationsfrågor, var så säker. I ett samhälle där vi tyvärr ser alltmer av polariseringar och hårda attityder måste arbetet för verklig integration fortgå med oförändrad intensitet. Tillsammans!

/Karin & Lotta, diakonibloggen

Sommartema: Under några veckor framöver kommer vi att dela med oss av bokrecensioner. På söndag börjar vi med en recension av vår yngste skribent hittills.

One comment on “”Jag är så glad för nya verkliga vänner!”

  1. Pingback: ”Jag är så glad för nya verkliga vänner!” | Vivenius's Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juni 29, 2016 by in Diakonalt arbete, flyktingar, Integration and tagged , .
Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: