Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

#orädd

Och här delar vi ännu en möjlighet att göra sin röst hörd beträffande regeringsförslaget som inom kort kommer att presenteras angående flyktingsituationen i Sverige. Förslaget innebär bla: ”att Sverige inför tidsbegränsade uppehållstillstånd, begränsar rätten till anhöriginvandring och skärper försörjningskraven. Lagen ska gälla i tre år.” Lagförslaget innebär att lagen kommer att träda i kraft den 20 juli 2016

Skärmavbild 2016-06-14 kl. 14.30.20Med anledning av lagförslaget finns flera olika upprop och protester: Vi delar här Rädda Barnens inlägg: ”Rädsla och handlingsförlamning breder ut sig i Europa och Sverige. Och samtidigt som Syriens barn är rädda för att nästa bomb ska träffa just deras hus, används rädslan till att ställa människa mot människa här hemma. Vi vuxna får inte fly vårt ansvar. Bli en av de tusentals orädda som står upp för barn på flykt och deras rättigheter. Visa att du också är #orädd genom att ladda upp din profilbild till mosaiken. www.rb.se/oradd.”

Vi fokuserar på flyktingar – möten och berättelser. Vill du dela erfarenheter? Skriv en kommentar eller maila. /Karin & Lotta

One comment on “#orädd

  1. Thorsten Schütte
    juni 20, 2016

    Bra initiativ. Men det gick bara att vara med via FB, så det ficka vara för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juni 19, 2016 by in Barn, Diakonalt arbete, flyktingar and tagged , , .
Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: