Hoppa till innehåll

#orädd

Och här delar vi ännu en möjlighet att göra sin röst hörd beträffande regeringsförslaget som inom kort kommer att presenteras angående flyktingsituationen i Sverige. Förslaget innebär bla: ”att Sverige inför tidsbegränsade uppehållstillstånd, begränsar rätten till anhöriginvandring och skärper försörjningskraven. Lagen ska gälla i tre år.” Lagförslaget innebär att lagen kommer att träda i kraft den 20 juli 2016

Skärmavbild 2016-06-14 kl. 14.30.20Med anledning av lagförslaget finns flera olika upprop och protester: Vi delar här Rädda Barnens inlägg: ”Rädsla och handlingsförlamning breder ut sig i Europa och Sverige. Och samtidigt som Syriens barn är rädda för att nästa bomb ska träffa just deras hus, används rädslan till att ställa människa mot människa här hemma. Vi vuxna får inte fly vårt ansvar. Bli en av de tusentals orädda som står upp för barn på flykt och deras rättigheter. Visa att du också är #orädd genom att ladda upp din profilbild till mosaiken. www.rb.se/oradd.”

Vi fokuserar på flyktingar – möten och berättelser. Vill du dela erfarenheter? Skriv en kommentar eller maila. /Karin & Lotta

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: