Hoppa till innehåll

Sommarkampanj – Gör skillnad för barn och unga i missbruksmiljöer!

Sommarlovet har nyss börjat. Vi på diakonibloggen delar idag med oss av IOGT-NTO-rörelsens angelägna budskap:

537426_10151262605308229_498291371_n1.jpgDe flesta barn ser fram emot sommarledigheten; sol, bad, glass – kanske ridläger eller en fotbollsturnering. Men för andra väntar tio veckor av ovisshet, oro och hårt arbete. Ungefär vart femte barn i Sverige lever i familjer där någon vuxen har ett risk- eller missbruk. När sommaren kommer och alkoholkonsumtionen ökar är det barnen som får ta den största smällen. Det kan handla om att ta hand om yngre syskon, ansvara för att det finns mat på bordet och se till att ingen märker vad som sker bakom stängda dörrar.

Vet du hur det känns – eller känner du någon som gör det?

IOGT-NTO-rörelsen lanserar nu en sommarkampanj med fokus på situationen för de barn och unga som lever i missbruksmiljöer. Det är ett upprop för att medvetandegöra och engagera människor i frågan. Vi hoppas att du vill vara med och sprida kampanjen så att fler barn kan se fram emot sommaren. IOGT-NTO-rörelsen anordnar till exempel över 70 sommarläger för att erbjuda trygga miljöer med vettiga vuxna som lyssnar och ser. Det kan vara livsavgörande. Skriv på uppropet och visa att du tycker att barn som växer upp i missbruksmiljöer ska slippa ta vuxenansvar på sommarlovet.

Skriv under uppropet här.

Tusen tack på förhand! DU gör skillnad.

Varma sommarhälsningar, Jenny, Lisa och Natasha på IOGT-NTO-rörelsen

IOGT-NTO-rörelsen arbetar för att ingen människas liv ska begränsas av alkohol eller andra droger. En av våra viktigaste uppgifter är kampen för en trygg och drogfri uppväxt för barn och unga. Vi utmanar alkoholnormen, arbetar med politisk påverkan i Sverige och internationellt och stöttar och stärker dem som påverkats negativt av eget eller någon annans missbruk. IOGT-NTO-rörelsen består av IOGT-NTO, Ungdomens Nykterhetsförbund, IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis och Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: