Hoppa till innehåll

Utan att man är rädd…

 

Vi har på diakonibloggen fått del av Nenos berättelse:

Skärmavbild 2016-05-25 kl. 08.41.23”Hej mitt namn är Nenos Yousef . jag kommer från Irak jag kom till Sverige på grund av krigs skäll jag flydde till Syrian först sen 2004 jag bodde där fem år sen kom jag till Sverige . när jag kom till Sverige jag tyckte mycket om Sverige ock samhälle i Sverige svåraste var för mig språket jag kunde inte språket jag kunde inte förstår allt men genom musik vi kunde förstår varandra då bestämde jag mig att måste jag lära mig språket då började jag läsa mycket svenska böcker ock titta på tv knal med svenska text ock lyssna mycket på Sveriges radio special på p2 då började jag bli bättre ock bättre på svenska då började jag spela i olika kyrkor ock kunde jag berätta om mina musik samma situation bli det med min älskade fru Sahar när hon kom till Sverige för två år sedan från Baghdad hon lärde sig bra språket på kort tid också hon studerade SFI svenska språket då hon började studerar orgel hos Annica Sjöstrand Sahar kunde ha kontakt med henne å svenska språket , den roligaste i Sverige är att man kan jobba studera göra allt utan att man är rädd det är frid land ock nu har vi en fint ock roligaste dotter våra lilla prinsessa Iris . vi är jätte glada att vi bor i Sverige vi fick allt fint ock bra här vi kunde liva i detta fint land ock komma in i samhälle vi tacka Sverige för allt Sverige kvar i våran hjärtat”

Vi fokuserar på flyktingar – möten och berättelser. Vill du dela erfarenheter? Skriv en kommentar eller maila. /Karin & Lotta

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: