Hoppa till innehåll

En bön för de drabbade i Bryssel

Gud!

Vi läser och möter förtvivlan genom nyhetsrapportering om vad som sker i Bryssel.

Vi ber om närhet och om styrka
Vi ber för dem som drabbats av terrorattentat i Bryssel och deras anhöriga. Vi ber för sjukhuspersonal, för sjukvårdare, läkare och räddningspersonal. Låt dem få  kraft och styrka att trots terrorns ondska ändå få känna sig burna av din starka kärlek. Vi ber att övergivenheten, sorgen och skräcken inte ska få fäste.

och om mod att våga uthärda
Vi ber för oss alla som lever i en värld fylld av terror, konflikter, krig, våld och ondska. Låt oss uthärda och inte tappa hoppet. Låt oss tro på att du ger oss styrka att mitt i det svarta, mörka, få ana ljuset och hoppet som bär. Hjälp oss att se att du går med genom kampen i livet.

och vi ber om att inte tappa tron på godhet och kärlek!
Gud låt oss alla i denna stilla vecka påminnas om den kraft det finns i att du en gång valde att offra livet för att ge oss möjlighet att leva i full visshet om att din kärlek bär. Vi ber dig Gud om kraft och förstånd att försöka arbeta för en bättre värld, där alla får leva i förtröstan på att alltid vara omslutna och burna av din kärlek.

Amen

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: