Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Möta barn på flykt

Skärmavbild 2016-03-07 kl. 14.03.03Under 2015 kom drygt 70 000 asylsökande barn till Sverige. Det är många barn med lika många unika historier och berättelser om en lång resa. Lika många drömmar och framtidsförväntningar finns också. Ofta bär de barn och ungdomar som vi möter på en komplicerad bakgrund. Förföljelse, förtryck, fattigdom, krig, inbördeskrig eller katastrofer är några av anledningarna till att barn tvingas lämna sina ursprungsländer. Unicef har tagit fram ett nytt material – Möta barn på flykt. En bok tänkt för dig, för mig, för oss som engagerar oss, i konkret arbete eller i allmänhet som medmänniska. Syftet med materialet är att konkret lyfta fram och visa på situationen för barn på flykt och deras rättigheter.

Du kan ladda ner boken här.

Karin och Lotta på diakonibloggen

Vi fokuserar på flyktingar – möten och berättelser. Vill du dela erfarenheter? Skriv en kommentar eller maila till diakoni.se@gmail.com.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on mars 7, 2016 by in Diakonalt arbete, Integration and tagged , , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: