Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Hela Människans basutbildning för stödgruppsledare – våren 2016

Idag delar vi organisationen Hela Människans information om basutbildning för stödgruppsledare.

IMG_7396”Med stödgrupper som gemenskap och redskap vill vi bidra till livsförändrande processer. Utbildningen ger dig en god bas att själv starta och leda stödgrupp för alla åldrar. Ämnen som bearbetas är individ, grupp, ledarroll och samtalet. Stort fokus läggs på stödgruppsarbetets olika delar, exempelvis etablering och praktiskt genomförande.

Utbildningen vänder sig till dig som ser stödgrupp som ett relevant och angeläget arbetsredskap och som är verksam inom, eller är beredd att starta upp, stödjande verksamhet. Du kan arbeta inom Hela Människan, kyrkor och församlingar, andra organisationer och föreningar, eller inom kommun och landsting.”

Från Hela Människans hemsida

Under våren 2016 ges utbildningen på två platser och respektive utbildning är på fyra dagar uppdelat på två tillfällen.

Falun (start 23 feb) OBS! Snar anmälan!
Jönköping (start 6 april)

Läs mer och anmäl dig här!

Vi återkommer med mer information om aktuella utbildningar. Vill du informera om något som berör diakoni och sociala frågor, hör gärna av dig till oss på diakonibloggen, diakoni.se@gmail.com. /Karin & Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on februari 4, 2016 by in Diakonalt arbete, Kurser och evenemang and tagged , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: