Hoppa till innehåll

Med medmänsklighet i fokus

Denna tid på året utses ”Årets…” det ena och det andra, då människor uppmärksammas för sina insatser på olika områden. Det är goda initiativ då eldsjälar, många gånger vardagshjältar, uppmuntras i ett idogt och troget engagemang. Vi på diakonibloggen gladde oss mycket när det stod klart vem som utsetts till Årets Jönköpingsbo av lokaltidningen Jönköpings-Posten. Medmänsklighet stod i fokus när Julia Sandwall fick utmärkelsen, detta på grund av hennes engagemang för att starta och organisera ett arbete med flyktingar på ett asylboende i Jönköping. ”Det är otroligt viktigt att jobba med hjärtat,” säger Julia, som är generad över uppmärksamheten och hävdar att många människor har del i den här utmärkelsen.

JuliaGenom facebookgruppen ”Integrera mera”, som Julia startade, har många engagerat sig på olika sätt – skänkt pengar, kläder och skor, gett av sin tid och sitt engagemang och varit med och skapat relationer och byggt broar. Julia har varit en spindel i nätet, en katalysator, en entreprenör som inspirerat andra. För detta har hon välförtjänt uppmärksammats och får vara en förebild för oss alla i att göra det vi kan där vi befinner oss i livet. ”Alla kan göra något för nya flyktingar”, säger Julia Sandwall.

Citat och bild från Jönköpings-Posten och jp.se.

/Karin och Lotta

Vi fokuserar på flyktingar – möten och berättelser. Vill du dela erfarenheter? Skriv en kommentar eller maila till diakoni.se@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: