Hoppa till innehåll

Hej, Marhaba, Hallo

Det är inte så många ord jag kan på arabiska… Närmare bestämt fem stycken. Jag försökte ivrigt en period att lära mig följande fras: ”Välkommen på torsdag klockan fem”, men jag gick bet. Dock klarar jag mig ganska långt med mina fem ord – det räcker ofta för att skapa en kontakt och för att det ska få bli ett möte. Och kanske också lite skratt då mitt uttal kanske inte är det bästa – men det räcker! Det räcker att försöka, att våga tilltala varandra och att försöka mötas, om inte med ord så med kroppsspråk. Vi fick tips via facebook om en enkel översättning som kan vara en bit på vägen.

Parlören_ritad_2A5_påA4

Du kan enkelt skriva ut den genom att klicka här.

Vi fokuserar på flyktingar – möten och berättelser. Vill du dela erfarenheter? Skriv en kommentar eller maila till diakoni.se@gmail.com. /Karin & Lotta

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: