Hoppa till innehåll

Hela Människan tipsar om utbildningar

  1. Skärmavbild 2015-09-21 kl. 09.07.58Många i vårt samhälle lever eller har levt i en utsatt livssituation och är i behov av stöd. Det gäller både barn, unga vuxna och äldre. En del av dessa träffas för att få stöd och råd och kanske bara få vara med människor/vänner som är i samma situation och kan förstå på ett annat sätt. Läs om betydelse av att träffas i grupp här. Hela människan har ihop med studieförbundet Bilda och Erikshjälpen utformat en basutbildning för stödgruppsledare, för även ledare kan behövas ses och få vägledning och kunskap om hur man bäst arbetar med en grupp. Som stödgruppsledare behöver man vara väl införstådd i vikten av att själv ha reflekterat över och bearbetat egna livsupplevelser och trauman. Utbildningen utgår från ett brett familjeperspektiv med fokus kring värdet av att individer stärks och kan påverka sin tillvaro, samt möjligheten att därigenom påverka andra i familjen i positiv riktning. Stödgrupp är ingen terapi och inte heller ersättning för terapi när sådan behövs. Stödgrupp kan och ska som namnet anger ge ett stöd på vägen i en livssituation som kanske inte är helt enkel.

Utbildningen omfattar fyra dagar som genomförs vid två tillfällen: 21-22 okt och 30 nov-1 dec. Tiderna på dag 3 och 4 är desamma som dag 1 och 2.

OBS! Sista anmälan är den 30/9.

Läs mer om utbildningen här

IMG_7396Hela Människan erbjuder även några gånger per år tematisk utbildning för fördjupning inom olika ämnen relaterade till familjearbete. Tematisk utbildning är tänkt att vara ett komplement för den som gått Hela Människans basutbildning för stödgruppsledare, men även som helt fristående kompetensutveckling.

De tematiska utbildningarna förläggs till olika orter i landet. Hela Människan vill underlätta för så många som möjligt att gå utan att behöva resa så långt.

De teman som tas upp har sitt ursprung i behov och önskemål som framkommit inom Hela Människans verksamheter. Vår omvärld är både statisk och dynamisk. Vissa delar består över lång tid, andra genomgår ständiga förändringar. Det är utgångspunkten för de tematiska utbildningarna. Något tema kan ha relevans över lång tid och därför återkomma. Annat tema kanske endast blir aktuellt vid enstaka tillfälle.

Läs mer om tematisk utbildning här.

Karin och Lotta på diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: