Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Herre, förbarma dig! Ge oss din Sons blick…

Jordan/Syrian refugees/UNHCR Fatmeh, a syrian refugee, shows the wounds made by neighbours on the face of her daughter, on june 16 2013, in her apartment in Amman, Jordan. She was giving cares to injured people in Syria after watching how to process in the movies on TV. /UNHCR/O.Laban-Mattei/June 2013Bild: Aftonbladet

I en tid av humanitär katastrof som den massiva flyktingströmmen över världen innebär delar diakonibloggen en förbön, framtagen av Jönköpings kristna samarbetsråd, som en bönemöjlighet inför söndagens förbön eller i den personliga andakten.

Barmhärtige Gud och Fader, vi ropar om förbarmande för alla de som just nu flyr för sina liv och för alla systrar och bröder som förföljs för sin tro. Vi ber: Ge oss din Sons blick för alla som lider nöd och gör våra hjärtan brinnande av hans kärlek. I Jesu namn. Amen.

One comment on “Herre, förbarma dig! Ge oss din Sons blick…

  1. Alma-Lena
    september 7, 2015

    Amen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on september 5, 2015 by in Bön, Diakonalt arbete and tagged , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: