Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Existentiell hälsa

Det finns en tydlig trend av hälsomedvetenhet i vårt land. Det märks i såväl traditionella som sociala medier. Det är mycket fokus på kost, träning och hur du tar hand om din kropp. Även den psykiska/själsliga hälsan uppmärksammas på olika sätt även om det skulle kunna ske i betydligt större utsträckning.

IMG_9005Människan består inte bara av kropp och själ. Den här gången tänkte vi på diakonibloggen sätta fokus på den tredje sidan av den mänskliga naturen, den andliga. Vi lyfter begreppet existentiell hälsa. Hur tillgodoser vi våra andliga behov i ett samhälle med stress och krav, jakten på rikedom och lycka, den stora kärleken eller den perfekta kroppen? Är det laddat att tala om människans andliga behov i ett av världens mest sekulariserade länder? Eller handlar det helt enkelt om vår längtan efter att finna meningen med livet?

Under några veckor får vi ta del av olika personers tankar om existentiell hälsa. Har du tankar och synpunkter? Hör av dig i en kommentar eller maila till diakoni.se@gmail.com.

/Karin och Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on september 3, 2015 by in existentiell hälsa and tagged , , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: