Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Konferens i Göteborg – utsatta EU-medborgare

1-2 oktober anordnas en konferens i Göteborg på temat utsatta EU-medborgare. Med fokus på handling!

Skärmavbild 2015-08-28 kl. 18.10.50Dessa två dagar kommer att bidra till en direkt mobilisering av både långsiktiga och akuta insatser som på ett värdigt och professionellt sätt kan motverka utsatthet och diskriminering. Konferensen riktar sig till dem som är engagerade i organisationer eller församlingar som jobbar eller vill jobba med frågan och till offentliganställda tjänstemän och politiker som brottas med frågan hur man kan arbeta för dessa människors bästa, både med hjärtat och utifrån de lagar och regelverk som finns.

Medverkande är bland andra Martin Valfridsson, Thomas Hammarberg, Soraya Post, Fred Taikon, Aaron Israelsson, Daniel Grahn, Sofia Camnerin och Pelle Hörnmark. Det erbjuds ett flertal olika seminarier att välja mellan. Bakom arrangemanget står ett stort antal kyrkor och andra organisationer, bland annat Göteborgs Räddningsmission, Sveriges Kristna Råd, Sensus och Bilda samt Nätverket för romska EU-migranter.

Här kan du läsa mer om konferensen och anmäla dig!

Du kan också följa evenemanget i sociala medier #eugbg15

Tipsa oss gärna om liknande arrangemang som sker under hösten!

/Karin och Lotta på diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on augusti 28, 2015 by in Diakonalt arbete, EU-migration, Kurser och evenemang and tagged , , .
Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: