Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Se medmänniskan – en dag om diakonins uppdrag och utmaningar!

Skärmavbild 2015-08-21 kl. 12.18.19Diakoni – kyrkans sociala omsorgsarbete – bör ständigt leva med reflektioner kring hur samhället ser ut och vilka behov som står i fokus. Hur kan vi utföra bra diakoni i vårt välfärldsamhälle och hur kan vi uppmuntra och uppmana till medmänsklighet? Frågorna är många och diskussioner behövs. Verbum anordnar även i år en konferens med diakoni som tema. Huvudtalare är bla Ann Heberlein, författare, kulturskribent och teologie doktor i etik. 2008 gav hon ut boken ”Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva” som 2012 dramatiserades som teater på Dramaten. Temat för föreläsningen är: Resurs eller belastning – vilken roll spelar tro och andlighet i mötet med psykisk ohälsa? Möt även Mikael Kurkiala, docent i kulturantropologi, författare och forskare vid Kyrkokansliet, som kommer att föreläsa under temat: Om att tyda tidens tecken med diakonala glasögon.

Arrangörer för konferensen är Verbum och Bräcke diakoni. Kursen äger rum i Stockholm den 24 november. Du hittar mer information här.

Tipsa oss gärna om liknande arrangemang som sker under hösten!

/Karin och Lotta på diakonibloggen

One comment on “Se medmänniskan – en dag om diakonins uppdrag och utmaningar!

  1. Pingback: ”Diakoni – mer än ord” | Diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on augusti 26, 2015 by in Diakonalt arbete, Kurser och evenemang and tagged , , .
Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: