Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Fattigdom i överflödssamhället, fortsättning

Skärmavbild 2014-11-12 kl. 13.37.38I den profetiska diakonins anda skrevs ett upprop av diakon Catharina Björnstedt, Danderyds församling, som undertecknades av 80 diakoner i Stockholms stift. Texten handlar om hur de som har det sämst i samhället har fått det ännu sämre. Fokus ligger på försörjningsstöd, sjukersättning, bostadsfrågan och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Uppropet uppmärksammades stort i media (Dagen, Kyrkans tidning, DN, Aftonbladet, ABC, Människor och tro i SR P1, Svt, Svensk kyrkotidning och olika lokala tidningar) samt av Stockholms stift och biskopen. Socialförsäkringsministern bjöd in till samtal. Likaså fick de träffa statssekreteraren till barn-, äldre- och jämställdhetsministern samt socialborgarrådet i Stockholm. Processen fortsätter under 2015.

Vi ägnar nu några veckor åt uppföljning av sådant som vi tidigare skrivit om. Har du tankar och synpunkter är du välkommen att höra av dig i en kommentar eller via mail, diakoni.se@gmail.com. /Karin & Lotta, diakonibloggen

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on maj 27, 2015 by in Diakonalt arbete and tagged , , .

@diakoniblogg

  • RT @svenskakyrkan: Gud, i din händer vilar jag i tro, vilar i din värme och din ro. Varje brustet hjärta, varje skadad själ famnar du i nåd… 3 hours ago

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: