Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Fattigdom i överflödssamhället, fortsättning

Skärmavbild 2014-11-12 kl. 13.37.38I den profetiska diakonins anda skrevs ett upprop av diakon Catharina Björnstedt, Danderyds församling, som undertecknades av 80 diakoner i Stockholms stift. Texten handlar om hur de som har det sämst i samhället har fått det ännu sämre. Fokus ligger på försörjningsstöd, sjukersättning, bostadsfrågan och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Uppropet uppmärksammades stort i media (Dagen, Kyrkans tidning, DN, Aftonbladet, ABC, Människor och tro i SR P1, Svt, Svensk kyrkotidning och olika lokala tidningar) samt av Stockholms stift och biskopen. Socialförsäkringsministern bjöd in till samtal. Likaså fick de träffa statssekreteraren till barn-, äldre- och jämställdhetsministern samt socialborgarrådet i Stockholm. Processen fortsätter under 2015.

Vi ägnar nu några veckor åt uppföljning av sådant som vi tidigare skrivit om. Har du tankar och synpunkter är du välkommen att höra av dig i en kommentar eller via mail, diakoni.se@gmail.com. /Karin & Lotta, diakonibloggen

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on maj 27, 2015 by in Diakonalt arbete and tagged , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: