Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Herre, förbarma dig!

Vi ser och hör om det och förfasas – över jihadistmillisen IS och deras härjningar i Mellanöstern. Häromdagen kidnappades ett antal assyrier/syrianer från ett tiotal byar vid floden Khabour i Syrien. Hur många det rör sig om är osäkert. IS kräver att de USA-ledda bombningarna ska stoppas, annars hotar de att döda gisslan.

I Jönköping finns anhöriga till boende i området och de är oroliga för vad som hänt deras släktingar. Några har dödats, många har kidnappats, andra har flytt.

Imorgon, 28 februari, anordnas en demonstration i Jönköping till stöd för assyrierna i Khabour. Samling sker kl.12.30 på Hovrättstorget. Arrangörer är assyrier, kaldeer och syrianer i Jönköping.

Säkert sker liknande manifestationer på andra platser i Sverige i dagarna. Vi på diakonibloggen stämmer in i stödet för våra kristna systrar och bröder i Mellanöstern och ber: Herre, förbarma dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on februari 27, 2015 by in Nyheter and tagged , , , , , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: