Hoppa till innehåll

#JeSuisCharlie, ”Jag är Charlie”.

Skärmavbild 2015-01-08 kl. 11.15.08

Igår skakades världen om igen och chockades över extrema våldshandlingar som resulterade i flera personers död. En känd fransk tidning Charlie Hebdo, som mest är känd för satirteckningar, utsattes för en attack där flera medarbetare miste livet. Pressfriheten är hotad! Journalistvärlden sörjer tillsammans med  tusentals människor som på på gator och torg, på sociala medier under hashtaggarna   och #JeSuisCharlie och i tidningsvärlden utrycker sin förskräckelse och avsky för dessa våldshandlingar. Reportrar utan gränser uppmanar journalister världen över att inte avskräckas utan fortsätta att publicera satirteckningar till stöd för yttrandefriheten.

Tidningen Expressen har idag publicerat flera av teckningarna med kommentarer. Kyrkans tidning uppmärksammar de många muslimska ledarna som aktivt utryckt sin avsky över dåden. Även TV4 har under dagen följt händelserna och säger ”  Solidariteten sträcker sig långt utanför trycksvärtan.  – Vi är alla Charlie.”

Vi utrycker vår solidaritet med några ord från en bön av Margareta Melin:

”I det outhärdliga
det obegripliga
var mig nära.”

Karin och Lotta på diakonibloggen

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: