Hoppa till innehåll

Måla upp din personliga tavla för 2015

Gott nytt år! Välkomna 2015!

En text som är inspirerad av mina livserfarenheter, andras och min kära vän Veronica Hedenmarks kloka ord till mig.

FramsidaNu är det ett nytt år och du har en blank målarduk framför dig och mängder med färger på en palett – du håller i penseln. Du kan inte styra över allt i ditt liv, men mycket mer än du tror. Du har mer kapacitet än du någonsin kan ana. Drömmar skall inte stanna och sina bort – drömmar skall förverkligas!

Ett nytt år för mig innebär att jag tar med mig lärdomar från förra året, både bra och dåliga. Det kan handla om karriär, min livssituation, händelser, min bild av mig själv, relationer och allt vad livet innebär. Jag ser mig växa av framsteg, men också utav mina misstag, eftersom jag tar lärdomar av dem.

Många är rädda för att göra fel eller misslyckas. Du kanske beundrar en människa på något plan och tror att denne aldrig misslyckats. Livet är ingen rak väg till mål och drömmar. Det är återvändsgränder, en efter en, och du får vända tillbaka och testa nya vägar. Så är livet. Var inte rädd för det. Du blir starkare, klokare, fyller ditt bagage med lärdomar och växer som människa. Framgångar, mål och drömmar slår sällan in av sig själva och utan att man testar sig fram. Våga välja stigar i livet du inte gått förut!

Blicka tillbaka på 2014 och våga vara stolt över det du lyckats med. Nu tänker vissa att det bara handlar om pengar och prestige. Nej, det behöver det verkligen inte göra, utan allt från himmel och jord i livet som du är stolt och glad över.

Det som tyngt dig under 2014 och som du inte kan förändra, acceptera det. Förändra det du faktiskt kan förändra. Våga släppa taget om det oföränderliga, det kan ta tid men låt det inte äta upp din själ. Som en Veronica sa till mig ”En deg skall jäsas ett tag, men jäses den för länge så blir bullarna inte bra”.

Åter till målarduken och ditt 2015! Paletten har mängder med färger i olika nyanser. Var och en av dessa påminner dig om minnen, karriär, situationer, människor, mål, drömmar, kärlek och oändligt mycket mer. Ta med det från 2014 som gynnar dig och andra och lägg till det du vill uppnå och förändra.

Måla upp din personliga tavla för 2015. Vad önskar du av det här året? Du har mer makt över ditt liv än du någonsin kan ana. Människans kapacitet är enorm. Vi kan resa oss från djupaste mörker och vi kan förändra stora delar av våra liv i större omfattning än vad vi själva tror.

Målarduken har Veronica berättat som inspiration till mig en dag då jag inte såg ljus. Hon sa att duken – mitt liv – kan få svarta färgstänk mot min vilja – men jag har största makten då jag har penseln och bär paletten. Med detta, ta för dig av livet istället för att komma på en dag ”Varför vågade jag inte eller varför gjorde jag inte annorlunda?”. DU har enorma möjligheter och lever bara en gång.

Kärlek, Rebecca Anserud

Rebecca har tidigare skrivit på bloggen, läs gärna här. Hon är även författare till boken: Ett bipolärt hjärta, om att leva med en bipolär sjukdom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: